Hiihtäjien kilpailukausi käynnistyi Kainuun Talvikisoissa la 13.11- su 14.11.21

15.11.2021

Hiihtäjät avasivat kilpailukautensa Vuokatissa menneenä viikonloppuna hiihdetyissä kansainvälisissä FIS Kainuun Talvikisoissa. Lauantaina kilpailtiin vapaan tyylin normaalimatkoilla ja sunnuntaina olivat vuorossa perinteisen tyylin sprintit.

KiurU:n hiihtävät menestyivät hyvin molempina kilpailupäivinä, vähäisestä lumituntumasta huolimatta.
Viikonlopun mitalisaaliiksi tuli 4 sarjavoittoa, 5 kakkossijaa ja 1 kolmossija.

Emilia Siponen voitti T10 sarjan 2km:n vapaan kisan että sunnuntain perinteisen sprintin.

Aino Myllylä varmisti KiurU:lle kaksoisvoiton T10 sarjassa, hiihtäen molempina päivinä sijalle 2.

T12 sarjassa hiihtänyt Anna Siponen voitti vapaan tyylin 2km:n kilpailun ja sunnuntain sprintissä Annan sijoitus oli kuudes.

P14 sarjan Iiro Säisä oli nopein lauantain 4km:n vapaan tyylin kilpailussa ja sunnuntain sprintissä Iiro hiihti kolmanneksi.

Niilo Kouvalainen sivakoi P14 sarjassa sekä 4km:n vapaan kilpailussa että sprintissä toiselle sijalle.

Jatta Hiltunen hiihti T16 sarjassa lauantaina viidenneksi ja sunnuntain sprinttikilpailussa sijalle 4.

Arttu Ritvanen sijoittui lauantaina sijalle 12 P16 sarjan sarjan vapaan tyylin 6km:n kilpailussa.

Olli Kouvalainen hiihti M18 sarjassa lauantain 9km:n kilpailussa sijalle 12 ja sunnuntain 1.4km:n perinteisen sprintissä sijalle 15.

M65 sarjan Aito Pennanen tyylitteli lauantaina 4km:n vapaan tyylin kisassa sijalle 2.

FIS Kainuun Talvikisat keräsivät lauantain vapaan tyylin matkalle yhteensä 263 hiihtäjää ja sunnuntain sprintteihin 156 hiihtäjää.