Hiihto

 

Hyödyllisiä linkkejä

Latutilanne.fi
Hiihtokalenteri.fi
Urheilijan polku
Valmentajapankki
Venyttelyopas

Tervetuloa Kiuruveden Urheilijoiden hiihtojaoston sivuille!

 

Kiuruvedellä on vahvat hiihtoperinteet Paavo Lonkilan menestysvuosista alkaen. Hiihtojaoston tärkeänä tavoitteena on jatkaa menestyksekkäitä hiihtoperinteitä Kiuruvedellä järjestämällä lapsille, nuorille ja aikuisille hiihtoharrastus- ja kilpailutoimintaa yhteisharjoituksien, hiihtokoulujen sekä seuran järjestämien kilpailujen kautta.

Kaikki halukkaat ovat tervetulleita mukaan toimintaamme. Kesän ja syksyn yhteisharjoitukset ovat kaikille avoimia kuten talvella järjestettävä Kylä-Cup hiihtokisasarjakin.

 

 

Maastohiihto ry

Suomen Hiihtoliitto ry ja sen kaupallinen markkinointiyhtiö Nordic Ski Finland Oy aloittavat toimenpiteet talouden tasapainottamiseksi (6.6.2023)

Hiihtoliitto ry ja sen kaupallinen markkinointiyhtiö Nordic Ski Finland Oy aloittavat muutosneuvottelut sekä toimenpiteet talouden tasapainottamiseksi. Tavoitteena on tasapainottaa taloutta 350 000 euroa tilikauden loppuun 31.10. mennessä. Toimenpiteet eivät vaaranna urheilun ydintoimintoja. Urheilutoiminnoissa tullaan etenemään sopeutustoimet huomioiden. Muutosneuvotteluiden ja säästötoimenpiteiden tavoitteiden taustalla ovat taloudelliset vaikuttimet. Yleinen hintatason nousu on vaikuttanut kokonaiskulujen ennakoitua suurempaan kasvuun. Suurtapahtumien kolmanneksi […] Artikkeli Suomen Hiihtoliitto ry ja sen kaupallinen markkinointiyhtiö Nordic Ski Finland Oy aloittavat toimenpiteet talouden tasapainottamiseksi julkaistiin ensimmäisen kerran Suomen Hiihtoliitto.

Vuoden 2025 SM-hiihtojen järjestelyoikeudet haettavissa 15.6. asti (5.6.2023)

Maastohiihdon vuoden 2025 aikuisten, nuorten ja veteraanien SM-kilpailut sekä Hopeasomman loppukilpailu ovat haettavissa 15.6.2023 asti. Lisäksi vuoden 2024 rullahiihdon SM-kilpailut ovat haettavissa 31.8.2023 asti. Hakulomake löytyy täältä ja lisätietoja saa Larissa Erolalta, larissa.erola@hiihtoliitto.fi. Mäkihypyn ja yhdistetyn Hopeasomman loppukilpailu vuodelle 2024 on haettavissa tämän lomakkeen kautta. Lisätietoja antaa Kimmo Yliriesto, kimmo.yliriesto@hiihtoliitto.fi. Tulevan talven maastohiihdon FIS-kilpailujen anominen […] Artikkeli Vuoden 2025 SM-hiihtojen järjestelyoikeudet haettavissa 15.6. asti julkaistiin ensimmäisen kerran Suomen Hiihtoliitto.

Yhdistetyn ja mäkihypyn A-maajoukkueet kaudelle 2023–2024 on nimetty (2.6.2023)

Yhdistetyn ja mäkihypyn A-maajoukkueet tulevalle kaudelle on nimetty. Miesten yhdistetyn joukkueeseen on nimetty seitsemän ja naisten joukkueeseen neljä urheilijaa. Mäkihypyn miesten maajoukkue jatkaa harjoituskauteen viiden ja naisten joukkue kahden urheilijan voimin. Arkiharjoittelua tullaan keskittämään Kuopioon ja Lahteen, joissa maajoukkuevalmennus on tiiviisti mukana päivittäisessä tekemisessä. Työ tähtää 2025 MM-kisoihin ja 2026 olympialaisiin.   – Lähtötilanteemme on […] Artikkeli Yhdistetyn ja mäkihypyn A-maajoukkueet kaudelle 2023–2024 on nimetty julkaistiin ensimmäisen kerran Suomen Hiihtoliitto.

Maastohiihdon A-maajoukkue valittu kaudelle 2023–2024 (2.6.2023)

Maastohiihdon A-maajoukkue tulevalle kaudelle on nimetty. Joukkuetta on tiivistetty menneestä kaudesta ja ryhmään on valittu 17 urheilijaa. Joukkueeseen on nimetty 8 naista ja 9 miestä. Painopisteenä tulevalle kaudelle tulee olemaan urheilijoiden perustason nostaminen, ominaisuuksien kehittäminen sekä maailmancup. Työ tähtää 2025 MM-kisoihin ja 2026 olympialaisiin. Maajoukkueleirityksiin on tehty yksilöllisiä ratkaisuja urheilijoiden tarpeiden mukaan. Iivo Niskanen ei […] Artikkeli Maastohiihdon A-maajoukkue valittu kaudelle 2023–2024 julkaistiin ensimmäisen kerran Suomen Hiihtoliitto.

Hiihtoliitto yhteistyöhön Järvileasing Oy:n kanssa (1.6.2023)

Suomen Hiihtoliitto on solminut kolmivuotisen leasingsopimuksen Järvileasing Oy:n kanssa. Yhteistyö kattaa kuljetuskaluston maastohiihdon, mäkihypyn ja yhdistetyn maajoukkueiden käyttöön. Sopimuksella on sovittu yhteensä seitsemän eri kokoisen pakettiauton vuokrauksesta, joilla liikutetaan joukkueita sekä heidän varusteitaan. Ratkaisuun päädyttiin kokonaistaloudellisesti edullisemman yhteistyömallin löytymisen kautta, koska matkustamiseen liittyvät kustannukset ovat vuoden sisällä nousseet erittäin voimakkaasti. Kaikkien kolmen lajin maajoukkueet matkustavat […] Artikkeli Hiihtoliitto yhteistyöhön Järvileasing Oy:n kanssa julkaistiin ensimmäisen kerran Suomen Hiihtoliitto.

Paikallissää

 

Kelikamera ( Runni )

 

Voitelusuositukset kisoihin:

Speedy Skirollerin käsikuviovinkit kilpailuihin: