Hiihto

Urheilijan polku
Valmentajapankki
Venyttelyopas

Tervetuloa Kiuruveden Urheilijoiden hiihtojaoston sivuille!

Kiuruvedellä on vahvat hiihtoperinteet Paavo Lonkilan menestysvuosista alkaen. Hiihtojaoston tärkeänä tavoitteena on jatkaa menestyksekkäitä hiihtoperinteitä Kiuruvedellä järjestämällä lapsille, nuorille ja aikuisille hiihtoharrastus- ja kilpailutoimintaa yhteisharjoituksien, hiihtokoulujen sekä seuran järjestämien kilpailujen kautta.

Kaikki halukkaat ovat tervetulleita mukaan toimintaamme. Kesän ja syksyn yhteisharjoitukset ovat kaikille avoimia kuten talvella järjestettävä Kylä-Cup hiihtokisasarjakin.

Maastohiihto ry

Suomalainen Latu – nuorten urheilijoiden arjessa -kiertue kokosi hiihtoyhteisöä ympäri Suomen – mukana yli 300 osallistujaa (eilen)

Keväällä 2024 jalkauduimme kymmenelle paikkakunnalle keskustelemaan maastohiihdon valmennuslinjauksen Suomalainen Latu – Tieto ja taito. Sisu. hyödyntämisen mahdollisuuksista sekä lisäämään tietoa ja yhteistä ymmärrystä etenkin alle 18-vuotiaiden maastohiihdon harjoittelusta. Jalkauttamiskiertue kantoi nimeä Suomalainen Latu – nuorten urheilijoiden arjessa. Kiertueen tavoitteena oli lisätä tietoisuutta valmennuslinjauksesta sekä edistää linjauksen jalkauttamista seuratoimijoiden, valmentajien, ohjaajien ja vanhempien arkeen. Kiertueen toteuttivat […] Artikkeli Suomalainen Latu – nuorten urheilijoiden arjessa -kiertue kokosi hiihtoyhteisöä ympäri Suomen – mukana yli 300 osallistujaa julkaistiin ensimmäisen kerran Suomen Hiihtoliitto.

Suomen Hiihtoliitto ry:n ja sen kaupallisen markkinointiyhtiön Nordic Ski Finland Oy:n muutosneuvottelut päätökseen (7.6.2024)

Suomen Hiihtoliitto ry:n muutosneuvottelut on saatu päätökseen sekä liiton kaupallisen markkinointiyhtiö Nordic Ski Finland Oy:n toimenpiteet taloustilanteen sopeuttamiseksi määritelty. Osana Hiihtoliiton laajaa muutosprosessia käynnistettyjen muutosneuvotteluiden välitön talousvaikutus on noin 100 000 euroa. Lisäksi neuvotteluiden aikana on määritelty toimenpiteitä toiminta- ja kustannusrakenteen tervehdyttämiseksi, joilla tavoitellaan 150 000 – 200 000 euron säästöjä ennen kilpailukauden alkua. Toimenpiteet […] Artikkeli Suomen Hiihtoliitto ry:n ja sen kaupallisen markkinointiyhtiön Nordic Ski Finland Oy:n muutosneuvottelut päätökseen julkaistiin ensimmäisen kerran Suomen Hiihtoliitto.

Minja Korhonen valittiin vuoden eurooppalaiseksi nuoreksi urheilijaksi (7.6.2024)

Yhdistetyn urheilija Minja Korhonen valittiin Euroopan parhaaksi nuoreksi urheilijaksi Euroopan olympiakomiteoiden vuosikokouksessa Bukarestissa, Romaniassa. Eurooppalaisten olympiakomiteoiden edustajat äänestivät Korhosen Piotr Nurowski –palkinnon voittajaksi viiden finalistin joukosta. Palkinto jaetaan urheilijalle, joka on 14–18-vuotias, menestynyt lajissaan sekä edistänyt olympia-arvoja kilpailuissa sekä kilpailujen ulkopuolella. Palkinto jaetaan erikseen kesä- ja talvilajeille, ja voittajan saama palkintoraha on 15 000 €. – On […] Artikkeli Minja Korhonen valittiin vuoden eurooppalaiseksi nuoreksi urheilijaksi julkaistiin ensimmäisen kerran Suomen Hiihtoliitto.

Maastohiihdon johtoryhmän kevään kokouksissa keskusteltiin muutostarpeista kansallisen kilpailutoiminnan kehittämiseksi sekä fluorikiellon valvonnasta (7.6.2024)

Maastohiihdon johtoryhmä kokoontui 23.4. ensimmäisen kerran uuden puheenjohtajansa Esko Valikaisen johdolla. Hiihtoliiton johtokunta nimitti toukokuun kokouksessaan 21.5. lajiryhmien johtoryhmien kokoonpanot kaudelle 2024–2025, joten maastohiihdon johtoryhmän toukokuun kokouksessa 28.5. jäsenvahvuuteen liittyivät Pasi Rajala Tampereelta sekä Harri Kittilä Teuvalta. Kittilä toimii myös maastohiihdon kilpailuryhmän puheenjohtajana. Satu Kalajainen luopui omasta halustaan johtoryhmätyöskentelystä kauden päätteeksi. Esko Valikainen jatkaa ryhmän […] Artikkeli Maastohiihdon johtoryhmän kevään kokouksissa keskusteltiin muutostarpeista kansallisen kilpailutoiminnan kehittämiseksi sekä fluorikiellon valvonnasta julkaistiin ensimmäisen kerran Suomen Hiihtoliitto.

Seuramuutot kaudelle 2024–2025 (6.6.2024)

Seuramuutot kaudelle 2024–2025 on julkaistu. Alkaneen kauden seuramuuttojen takaraja oli 31.5.2024. Lista kauden 2024–2025 seuramuutoista löytyy täältä. Listassa ovat mukana kaikki yli 16-vuotiaat, jotka ovat lunastaneet kilpailulisenssin kaudella 2023–2024. Artikkeli Seuramuutot kaudelle 2024–2025 julkaistiin ensimmäisen kerran Suomen Hiihtoliitto.

Paikallissää

Kelikamera ( Runni )

Voitelusuositukset kisoihin:

Speedy Skirollerin käsikuviovinkit kilpailuihin: