Hiihto

Urheilijan polku
Valmentajapankki
Venyttelyopas

Tervetuloa Kiuruveden Urheilijoiden hiihtojaoston sivuille!

Kiuruvedellä on vahvat hiihtoperinteet Paavo Lonkilan menestysvuosista alkaen. Hiihtojaoston tärkeänä tavoitteena on jatkaa menestyksekkäitä hiihtoperinteitä Kiuruvedellä järjestämällä lapsille, nuorille ja aikuisille hiihtoharrastus- ja kilpailutoimintaa yhteisharjoituksien, hiihtokoulujen sekä seuran järjestämien kilpailujen kautta.

Kaikki halukkaat ovat tervetulleita mukaan toimintaamme. Kesän ja syksyn yhteisharjoitukset ovat kaikille avoimia kuten talvella järjestettävä Kylä-Cup hiihtokisasarjakin.

Maastohiihto ry

Hiihtoliiton johtokunnan kokouksessa 24.1.2023 keskityttiin talous- ja olosuhdeasioihin (eilen)

Vuoden ensimmäisen johtokunnan kokouksen avaussanoissa iloittiin nuorten urheilijoidemme menestyksestä kansainvälisissä arvokilpailuissa, samalla kun katseet kääntyvät lähestyviin Planican MM-kisoihin. Talouskatsauksessa syvennyttiin taloustilanteeseen ja todettiin kustannusten yleisen nousun muodostavan merkittävän haasteen budjetissa pysymiselle. Tämä heijastuu erityisesti matkakuluihin. Maksuvalmiudessa varaudutaan haasteisiin, ja kulupuoli käydään tarkoin läpi koskien Hiihtoliiton toiminnan kaikkia osa-alueita välittömien lisäsäästöjen linjaamiseksi. Tulopuolen turvaamisessa omien tapahtumien […] Artikkeli Hiihtoliiton johtokunnan kokouksessa 24.1.2023 keskityttiin talous- ja olosuhdeasioihin julkaistiin ensimmäisen kerran Suomen Hiihtoliitto.

Maastohiihdon joukkue Pohjoismaiden mestaruuskilpailuihin on nimetty (eilen)

Pohjoismaiden mestaruuskisat käydään Jyväskylän Laajavuoressa 17.-19.2.2023. Suomen maastohiihtojoukkue kisoihin on valittu. Karsinnat pidettiin Ristijärvellä 16.-18. joulukuuta sekä Pyhäjärvellä 31.12-1.1. FIS-hiihdoissa. Kilpailuohjelmassa ovat perjantaina hiihdettävät sprintit perinteisellä hiihtotavalla, lauantaina hiihdettävät normaalimatkat vapaalla hiihtotavalla sekä sunnuntaina hiihdettävät viestit. Pohjoismaiden mestaruuskilpailutJyväskylä, Suomi 17.-19.2.2023 Maastohiihto TytötElla Noora Haapalehto, Lempäälän KisaEmmi Henriksson, Ylöjärven RyhtiNelli-Lotta Karppelin, Limingan NiittomiehetSelene Rossi, Espoon HiihtoseuraSilva […] Artikkeli Maastohiihdon joukkue Pohjoismaiden mestaruuskilpailuihin on nimetty julkaistiin ensimmäisen kerran Suomen Hiihtoliitto.

Pohjoismaisten lajien maailmancupit jatkuvat tulevana viikonloppuna (eilen)

Maastohiihdon, mäkihypyn ja yhdistetyn maailmancupit jatkuvat tulevana viikonloppuna. Maastohiihdon maailmancup jatkuu Italian Toblachissa. Viikonlopun kilpailuohjelmassa on perjantaina hiihdettävät vapaan hiihtotavan sprintit, lauantaina hiihdettävät 10 kilometrin väliaikalähtökilpailut vapaalla hiihtotavalla sekä sunnuntaina 4×7,5 kilometrin viestit. Mäkihypyn maailmancup jatkuu puolestaan Saksan Willingenissä. Kilpailuohjelmassa on Mixed Team -joukkuekilpailu sekä kaksi miesten ja naisten henkilökohtaista kilpailua HS147-mäestä. Myös miesten yhdistetty […] Artikkeli Pohjoismaisten lajien maailmancupit jatkuvat tulevana viikonloppuna julkaistiin ensimmäisen kerran Suomen Hiihtoliitto.

Niko Anttolalle hopeaa nuorten MM-kilpailujen perinteisen yhteislähtökilpailussa – Eevi-Inkeri Tossavaiselle pronssia (eilen)

Nuorten MM-kilpailut jatkuivat maanantaina Kanadan Whistlerissä. Kolmantena kilpailupäivänä ohjelmassa oli 20 kilometrin perinteisen hiihtotavan yhteislähtökilpailut. Suomen joukkue jatkoi upeasti mitaliputkeaan Niko Anttolan ottaessa hopeaa ja Eevi-Inkeri Tossavaisen hiihtäessä pronssille. Eevi-Inkeri Tossavainen iloitsi näiden nuorten MM-kilpailujen toisesta mitalistaan. – Oli kyllä ihan hyvä päivä. Pronssi oli tänään se suurin mitä oli otettavissa. Siinä tokalla kierroksella Milla […] Artikkeli Niko Anttolalle hopeaa nuorten MM-kilpailujen perinteisen yhteislähtökilpailussa – Eevi-Inkeri Tossavaiselle pronssia julkaistiin ensimmäisen kerran Suomen Hiihtoliitto.

Maastohiihdon johtoryhmä kokoontui 23.1.2023 (30.1.2023)

Maastohiihdon johtoryhmän vuoden ensimmäisessä kokouksessa käsiteltiin monipuolisesti maastohiihtoon liittyviä asioita aina urheilijoiden valitsemisesta joukkueisiin ja kilpailutoiminnan kehittämiseen. Toiminnanjohtaja Ismo Hämäläisen ajankohtaiskatsauksessa kuultiin FIS:n näkemyksiä lumivarmuudesta. Kansainvälisen kilpailukalenterin valmistumista on saatava aikaistumaan, jotta kilpailunjärjestäjillä olisi paremmat mahdollisuudet lumivarmuuden maksimoimiseksi. Johtoryhmän puheenjohtaja Sirpa Korkatti totesi, että myös kansallisesti on vastaava haaste, johon voitaisiin vaikuttaa pidemmällä kalenterisuunnittelulla. Johtoryhmä […] Artikkeli Maastohiihdon johtoryhmä kokoontui 23.1.2023 julkaistiin ensimmäisen kerran Suomen Hiihtoliitto.

Paikallissää

Kelikamera ( Runni )

Voitelusuositukset kisoihin:

Speedy Skirollerin käsikuviovinkit kilpailuihin: