Hiihto

Urheilijan polku
Urheilijan ravitsemusopas
Valmentajapankki

Tervetuloa Kiuruveden Urheilijoiden hiihtojaoston sivuille!

Kiuruvedellä on vahvat hiihtoperinteet Paavo Lonkilan menestysvuosista alkaen. Hiihtojaoston tärkeänä tavoitteena on jatkaa menestyksekkäitä hiihtoperinteitä Kiuruvedellä järjestämällä lapsille, nuorille ja aikuisille hiihtoharrastus- ja kilpailutoimintaa yhteisharjoituksien, hiihtokoulujen sekä seuran järjestämien kilpailujen kautta.

Kaikki halukkaat ovat tervetulleita mukaan toimintaamme. Kesän ja syksyn yhteisharjoitukset ovat kaikille avoimia kuten talvella järjestettävä Kylä-Cup hiihtokisasarjakin.

Kari ja Mikko vastaanottivat vuoden 2016 maakuntaviesti suksen Kiuruvedelle
Seuramme puheenjohtaja Kari Saastamoinen armoton hiihtomies ja lajin asiantuntija.
KiurU.n yhteisharjoituksissa Koskenjoen kodalla yli neljäkymmentä iloista liikunnan ystävää.
Pojat vaihtaa

Maastohiihto ry

Skandinavia-cup tarjoaa kovatasoisen mittarin – Mäki toivoo onnistumista vapaan sprintissä (eilen)

Maastohiihdon Skandinavia-cupin kausi alkaa viikonvaihteessa Vuokatissa, jossa kilpaillaan perjantaista sunnuntaihin. Maailmancupia seuraavan tason kilpailuissa nähdään päivittäin ladulla parhaimmillaan yli 400 kilpailijaa ja nimekkäitä urheilijoita joka päivä. Vuokatissa päästään kilpailemaan talvisissa olosuhteissa.

Krista Pärmäkoski tasaisessa kärkitaistossa kolmanneksi Davosin kympillä (10.12.2017)

Krista Pärmäkoski jatkoi hyviä suorituksiaan maastohiihdon maailmancupissa, kun hän taisteli vapaan kympillä kolmanneksi Davosissa. Pärmäkoski jäi voittoon hiihtäneelle Ingvild Flugstad Östbergille vain 7,9 sekuntia. Suomalaismiehistä 15 kilometrillä paras oli 51:nneksi sijoittunut Lari Lehtonen.

Hakola hätyytteli jälleen palkintokorokesijoja, Pärmäkoski yhdeksäs (9.12.2017)

Davosin maailmancup-viikonvaihde alkoi vapaan sprinteillä, joissa suomalaisista parhaiten onnistuivat neljänneksi taistellut Ristomatti Hakola ja yhdeksänneksi sijoittunut Krista Pärmäkoski.

Mononen ja Niskanen Ruka Tourin parhaat suomalaiset (26.11.2017)

Laura Mononen nousi tasaisella vapaan hiihdolla parhaaksi suomalaiseksi, ollen 13:s Rukan kolmen kilpailun tourilla. Miehissä Iivo Niskanen hiihti kolme tasaista kilpailua ja oli puolestaan kokonaistulosten kuudes.

Niskaset valttia Rovaniemen vapaan kisoissa (19.11.2017)

Vuokatti Ski Team Kainuun Iivo Niskanen ja Vieremän Koiton Kerttu Niskanen veivät voitot vapaan hiihtotavan takaa-ajoissa Rovaniemellä Suomen Cupissa. Iivo Niskanen pääsi matkaan poisjäänneistä johtuen vielä alkuperäistä selvemmässäkin johdossa, mutta Kerttu Niskanen nousi voittoon kakkossijalta.

Paikallissää

Kelikamera ( Runni )