Hiihto

Urheilijan polku
Valmentajapankki
Venyttelyopas

Tervetuloa Kiuruveden Urheilijoiden hiihtojaoston sivuille!

Kiuruvedellä on vahvat hiihtoperinteet Paavo Lonkilan menestysvuosista alkaen. Hiihtojaoston tärkeänä tavoitteena on jatkaa menestyksekkäitä hiihtoperinteitä Kiuruvedellä järjestämällä lapsille, nuorille ja aikuisille hiihtoharrastus- ja kilpailutoimintaa yhteisharjoituksien, hiihtokoulujen sekä seuran järjestämien kilpailujen kautta.

Kaikki halukkaat ovat tervetulleita mukaan toimintaamme. Kesän ja syksyn yhteisharjoitukset ovat kaikille avoimia kuten talvella järjestettävä Kylä-Cup hiihtokisasarjakin.

Maastohiihto ry

Mäkihypyn kesä-GP päätökseen Saksan Klingenthalissa – Jenny Rautionaho 10. ja Eetu Nousiainen 15. (eilen)

Mäkihypyn kesä-GP:n päätösviikonlopun henkilökohtaiset kilpailut käytiin tänään Saksan Klingenthalissa. Parhaasta suomalaissuorituksesta vastasi Jenny Rautionaho, joka oli kymmenes naisten kilpailussa. Rautionahon hypyt kantoivat 115,5 ja 117 metriä. Julia Kykkänen karsiutui kilpailussa toiselta kierrokselta ja oli lopputuloksissa sijalla 32. Naisten kilpailun voitti Slovenian Ursa Bogataj. Miesten kilpailussa parhaiten suomalaisista sijoittui Eetu Nousiainen, joka oli kilpailun 15. Nousiaisen […] Artikkeli Mäkihypyn kesä-GP päätökseen Saksan Klingenthalissa – Jenny Rautionaho 10. ja Eetu Nousiainen 15. julkaistiin ensimmäisen kerran Suomen Hiihtoliitto.

Suomen joukkue seitsemäs mäkihypyn kesä-GP:n Mixed Team -kilpailussa Klingenthalissa (1.10.2022)

Mäkihypyn kesä-GP:n päätöskilpailut käydään kuluvana viikonloppuna Saksan Klingenthalissa. Tänään kilpailuohjelmassa oli vuorossa Mixed Team -joukkuekilpailu. Suomen joukkue sijoittui kilpailussa seitsemänneksi 655,6 pisteellä. Suomen joukkueessa hyppäsivät Julia Kykkänen, Niko Kytösaho, Jenny Rautionaho ja Eetu Nousiainen. Kilpailun voitti Norja 937 pisteellä ennen Saksaa (898,7 pistettä) ja kolmanneksi sijoittunutta Slovenian joukkuetta (884,4 pistettä). Kesä-GP:n päätösviikonloppu jatkuu huomenna henkilökohtaisilla […] Artikkeli Suomen joukkue seitsemäs mäkihypyn kesä-GP:n Mixed Team -kilpailussa Klingenthalissa julkaistiin ensimmäisen kerran Suomen Hiihtoliitto.

Suomen Hiihtoliitto ei hyväksy venäläisten ja valkovenäläisten osallistumista FIS:n syyskokoukseen (29.9.2022)

Suomen Hiihtoliitto ei hyväksy venäläisten ja valkovenäläisten osallistumista Kansainvälisen hiihto- ja lumilautaliiton (FIS) syyskokoukseen. FIS sulki keväällä Venäjän ja Valko-Venäjän ulos kansainvälisistä kilpailuista, mutta kielto ei rajoita maiden edustajien osallistumista FIS:n kokouksiin. Hiihtoliiton näkemyksen mukaan Venäjän ja Valko-Venäjän edustajilta tulee jatkossa poistaa asema kansainvälisissä lajiliitoissa, kuten hallituksissa ja järjestökomiteoissa. Hiihtoliitto ei kuitenkaan tule boikotoimaan syyskokousta, […] Artikkeli Suomen Hiihtoliitto ei hyväksy venäläisten ja valkovenäläisten osallistumista FIS:n syyskokoukseen julkaistiin ensimmäisen kerran Suomen Hiihtoliitto.

Mäkihypyn kesä-GP:n päätöskilpailut käydään viikonloppuna Saksan Klingenthalissa (27.9.2022)

Mäkihypyn kesä-GP:n päätöskilpailut hypätään tulevana viikonloppuna Saksan Klingenthalissa. Viimeiseen kilpailuun lähdettäessä miesten kiertuetta johtaa Puolan Dawid Kubacki 280 pisteellä ja naisten kilpailua Slovenian Ursa Bogataj 360 pisteellä. Suomalaisista parhailta sijoilta viimeisiin kilpailuihin lähtevät kokonaistilastosta 25 sijalta löytyvä Niko Kytösaho (48 pistettä) sekä naisten kilpailussa sijalla 41 oleva Jenny Rautionaho (14 pistettä).   Viikonlopun kilpailuohjelmassa on […] Artikkeli Mäkihypyn kesä-GP:n päätöskilpailut käydään viikonloppuna Saksan Klingenthalissa julkaistiin ensimmäisen kerran Suomen Hiihtoliitto.

Vuoden 2024 maastohiihdon Hopeasomman loppukilpailu järjestetään Vöyrillä (26.9.2022)

Vuoden 2024 Hopeasomman loppukilpailu hiihdetään Vöyrillä. Kisajärjestäjänä toimii seurayhtymä IF Femman, Vörå IF ja Oravais IF. Maastohiihdon vuoden 2024 Hopeasomman loppukilpailu meni uudelleen hakuun, kun Ikaalisten Urheilijat luopui kilpailujen järjestelyoikeudesta. Kiinnostus kisajärjestelyjä kohtaan oli suuri, sillä hakemuksia tuli ilahduttavasti kahdeksan kappaletta. Maastohiihdon kilpailuryhmä piti hakemusten tasoa jälleen korkeana ja päätyi esittämään johtoryhmälle kisojen myöntämistä Vöyrille. […] Artikkeli Vuoden 2024 maastohiihdon Hopeasomman loppukilpailu järjestetään Vöyrillä julkaistiin ensimmäisen kerran Suomen Hiihtoliitto.

Paikallissää

Kelikamera ( Runni )