Hiihto

Urheilijan polku
Valmentajapankki
Venyttelyopas

Tervetuloa Kiuruveden Urheilijoiden hiihtojaoston sivuille!

Kiuruvedellä on vahvat hiihtoperinteet Paavo Lonkilan menestysvuosista alkaen. Hiihtojaoston tärkeänä tavoitteena on jatkaa menestyksekkäitä hiihtoperinteitä Kiuruvedellä järjestämällä lapsille, nuorille ja aikuisille hiihtoharrastus- ja kilpailutoimintaa yhteisharjoituksien, hiihtokoulujen sekä seuran järjestämien kilpailujen kautta.

Kaikki halukkaat ovat tervetulleita mukaan toimintaamme. Kesän ja syksyn yhteisharjoitukset ovat kaikille avoimia kuten talvella järjestettävä Kylä-Cup hiihtokisasarjakin.

Maastohiihto ry

Hopeasomman ensimmäiset mestaruudet ratkottiin Ounasvaaralla – Kuusamon Eräveikot yhdistetyn parikilpailun voittajaksi (eilen)

Mäkihypyn ja yhdistetyn Hopeasompa-viikonloppu alkoi perjantaina Rovaniemellä yhdistetyn parikilpailulla. Päivän mittaan lumisade teetti kisajärjestäjillä lisätöitä, mutta kisakierrokset saatiin vietyä läpi hyvissä olosuhteissa. Alle 12-vuotiaat hyppäsivät kaksi kilpailukierrosta K28 mäestä ja alle 14-vuotiaat K36:sta. Mäkiosuuden jälkeen hiihto-osuudelle kärjessä starttasi Lahden Hiihtoseura 1, joukkueella Aleksi Lappi (K28) ja Aapo Komonen (K36). Toisena Kouvolan Hiihtoseura 2 Eliel Pönni (K28) […] Artikkeli Hopeasomman ensimmäiset mestaruudet ratkottiin Ounasvaaralla – Kuusamon Eräveikot yhdistetyn parikilpailun voittajaksi julkaistiin ensimmäisen kerran Suomen Hiihtoliitto.

Mäkihypyn maailmancup jatkui Oberstdorfin lentomäessä – Suomi Super Team -joukkuekilpailun yhdeksänneksi (eilen)

Mäkihypyn maailmancup jatkui tänään Saksan Oberstdorfin lentomäessa (HS235), jossa vuorossa oli Super Team -joukkuekilpailu. Suomi oli päivän yhdeksäs kaksikolla Eetu Nousiainen ja Niko Kytösaho. Päivän voittajaksi ylsi Slovenia kaksikollaan Timi Zajc ja Domen Prevc. Seitsemäntenä ensimmäisen kierroksen jälkeen ollut Suomi ei pystynyt pitämään tasoaan yllä toisella kierroksella. – Vähän vaisu fiilis jäi nyt kuitenkin kokonaisuudesta. […] Artikkeli Mäkihypyn maailmancup jatkui Oberstdorfin lentomäessä – Suomi Super Team -joukkuekilpailun yhdeksänneksi julkaistiin ensimmäisen kerran Suomen Hiihtoliitto.

Kuopion Suomen Cupin asiantuntijaennakko (22.2.2024)

Asiantuntijaraati on jälleen analysoinut lähestyvää Suomen Cupin kisaviikonloppua ja Kuopion Cupin asiantuntijaennakko on julkaistu. Puijon kisoja tuoreimmassa jaksossa käsittelevät valmentajat Ville Maunuksela ja Jaakko Halonen. Millainen on Puijon uusi 3,9 kilometrin kisalenkki? Kenelle tiukka rata sopii? Ketkä nähdään mukana väliaikalähtöjen kärkitaisteluissa? Entä mitkä joukkueet ovat vahvoilla sunnuntain viesteissä? Kuuntele ennakko alta. Artikkeli Kuopion Suomen Cupin asiantuntijaennakko julkaistiin ensimmäisen kerran Suomen Hiihtoliitto.

Maastohiihdon johtoryhmä kokoontui 5.2.2024 (21.2.2024)

Maastohiihdon johtoryhmän helmikuun kokouksen asialistalla olivat isompina kokonaisuuksina soveltava hiihto, fluorikatsaus ja huippu-urheilukatsaus. Lisäksi kuultiin Hiihtoliiton ajankohtaisista asioista. Puheenjohtaja Sirpa Korkatti totesi kokouksen aluksi Vantaalla olleen onnistuneet aikuisten SM-hiihdot ja nosti ilahtuneena esiin Hakunilan ”lumitehtaan”, joka takaa jatkossa hiihto-olosuhteet Hakunilaan syksystä kevääseen. ”Tämän tyyppiset rohkeat investoinnit ovat toivottavasti mallina ja esimerkkinä muillekin kaupungeille. Vaihtoehtoisia tapoja lumiolosuhteen […] Artikkeli Maastohiihdon johtoryhmä kokoontui 5.2.2024 julkaistiin ensimmäisen kerran Suomen Hiihtoliitto.

Mäkihypyn ja yhdistetyn Hopeasomman mestaruuksista kilpaillaan tulevana viikonloppuna Rovaniemellä (21.2.2024)

Tulevana viikonloppuna 23.-25.2.2024 Rovaniemellä kilpaillaan mäkihypyn ja yhdistetyn Hopeasomman mestaruuksista. Kilpailuihin on ilmoittautunut lähes 100 nuorta urheilijaa. Hopeasompa-viikonloppu käynnistyy perjantaina yhdistetyn parikilpailulla, johon on ilmoittautunut mukaan 15 joukkuetta. Lauantaina ohjelmassa on yhdistetyn kilpailu ja viikonlopun päättää mäkihypyn kilpailu sunnuntaina. Sarjoja on 10-vuotiasta 16-vuotiaisiin.  “Hopeasompa on seuralle iso juttu! Saame järjestää junioreiden kauden  pääkilpailun tiiviin talven […] Artikkeli Mäkihypyn ja yhdistetyn Hopeasomman mestaruuksista kilpaillaan tulevana viikonloppuna Rovaniemellä julkaistiin ensimmäisen kerran Suomen Hiihtoliitto.

Paikallissää

Kelikamera ( Runni )

Voitelusuositukset kisoihin:

Speedy Skirollerin käsikuviovinkit kilpailuihin: