Kilpailuohjeet ja kuntosuunnistuksen ohjeet

Kiuruvesi-rastit 30.5.2019 Kilpailuohjeet ja kuntosuunnistuksen ohjeet

Päätoimihenkilöt:

Kilpailun johtaja: Markku Siponen
Kilpailu- ja ratavalvoja: Matti Kumpulainen Iisalmen Visa
Ratamestari: Kari Saastamoinen
Tulospalvelun johtaja: Veijo Vainikainen
Tuomarineuvosto: pj Antti Rönnemaa Siilin Rasti
jäsen Hannu Heiskanen Sonkajärven Pahka
jäsen Leena Kukkonen Iisalmen Visa

Kilpailussa noudatetaan SSL:n kilpailusääntöjä ja järjestäjän ohjeita.
Kartta:

Tulostekartta 5/2019, mittakaava 1:7500. Käyräväli 5 m. Kartat ovat muovisuojuksessa. Mallikartta on nähtävillä lähtöpaikalla. Kartan koko A4. Maaliin saapuneen kilpailijan ei tule näyttää karttaa myöhemmin lähteville kilpailuelämyksen säilyttämiseksi ja suunnistuksen eettisten sääntöjen turvaamiseksi. Kilpailualueen vanha kartta nähtävillä tulostaululla.

Kilpailumateriaali:

Kaikki kilpailijat käyttävät numeroita. Kilpailunumerot löytyvät kilpailukeskuksesta narulta. Huom. omat hakaneulat. Kilpailunumerot kerätään pois maalissa. Palauttamattomista numeroista veloitamme 20 €. Irrallisia rastimääritteitä ei ole, määritteet ovat kartoissa. Emit-tarkistusliuskoja löytyy kilpailunumeroiden vierestä sekä lähtöpaikalta.

Rastit, leimausjärjestelmä ja Emit -kilpailukortti:

Mallirasti on kilpailukeskuksessa. Kilpailussa käytetään Emit-leimausjärjestelmää. Kaikki kilpailijat tarkastavat lähtöluettelosta oman Emit-korttinsa numeron oikeellisuuden. Virheellinen numero on muutettava infopisteessä. Vuokratun Emit-kortin (5€) voi noutaa infopisteestä. Mikäli Emit-kortti on unohtunut kotiin, voi infopisteestä vuokrata kortin (5€). Vuokratut Emit-kortit tulee palauttaa infoon kilpailusuorituksen jälkeen. Palauttamatta jääneistä korteista veloitamme 70 €. Kilpailukeskuksessa on mallirasti, jossa voit testata Emit-kortin toimivuuden.

Maasto:

Kilpailualue koostuu mäkialueesta, jossa mäet ovat pääosin hyväkulkuista, pienipiirteistä ja vaativaa suunnistusmaastoa. Mäkien välissä on tehty metsänhoitotöitä ja –harvennuksia, joiden vuoksi maastopohja on hitaampaa ja näillä alueilla on myös jonkin verran metsäkoneen uria, joita ei ole kuvattu karttaan. Kilpailukeskuksen lähettyvillä oleva maastonosa polkuineen tarjoaa hyvät puitteet lasten radoille.

Lähtöpaikka:

Kilpailussa on yksi lähtöpaikka, jossa on rinnakkain lasten sarjojen lähtö ja muiden sarjojen lähtöpaikka.  Ensimmäinen lähtö on klo 11. Lähtöluettelot ovat nähtävissä infotaululla sekä lähtöpaikalla. Lähtöpaikalle on matkaa kilpailukeskuksesta 300 metriä. Lähtöpaikalle on opastus kilpailukeskuksesta. Kilpailijat kutsutaan lähtöön 5 minuuttia ennen lähtöaikaa. Lastensarjoille erillisohjeet alempana.

Maali:

Maali sijaitsee kilpailukeskuksessa. Viimeiseltä rastilta johtaa maaliin viitoitus, jota tulee seurata. Maalissa on leimaus. Jokainen kilpailija huolehtii itse leimauksesta maalissa. Maaliintulon jälkeen tulee siirtyä leimantarkistukseen, jossa saa tiedon onnistuneesta/virheellisestä suorituksesta. Viimeisen rastin koodi on 170 ja samassa paikassa myös rastireitin viimeinen rasti tunnuksella RR5. Molemmat leimasimet antavat hyväksytyn tuloksen. Epäselvissä leimaustapauksissa kilpailija siirretään sivuun ja epäselvyys selvitetään yhdessä toimitsijan kanssa.

Kartan vaihto H 21 A

Sarjassa H 21 A on kartan vaihto. Molemmat kartat ovat samassa karttapussissa ja kartta käännetään toisin päin kartanvaihtorastilla, joka on rasti nro 6. Toinen kartta jatkuu numerojärjestyksessä rastista numero 7 eteenpäin.

Pesu, pukeutuminen ja WC:

Pesumahdollisuutta ei ole. Pukeutumistilaksi on varattu traktoritalli kilpailukeskuksessa. Kilpailukeskuksessa WC:t.

Keskeyttäneet:

Keskeyttäneen kilpailijan tulee ilmoittautua maalissa.

Ensiapu:

Kilpailukeskuksessa

Palkinnot:

Palkintojen jako kaikissa sarjoissa tulosten selvittyä. Palkittavien määrä sarjoittain on nähtävillä kilpailujen nettisivuilla ja tulostaululla.

Ravintola:

Kisakeskuksen kahviossa on myytävänä kahvia, virvokkeita, pikkusyötävää ja makeisia sekä grillimakkaraa. Maksutapa käteinen.

Pysäköinti:

Pääpysäköintialue pellolla Hakomäentien varressa 700 metriä kilpailukeskuksesta. Varapysäköintialueet Jokimäentien varressa 1-2 km kilpailukeskuksesta.

Kielletty alue:

Paikoituksesta kilpailukeskukseen johtavalta tieltä poistuminen kiellettyä, tien vieressä kilpailualue.

Lastensarjojen erillisohjeet: (alle 14v. sarjat)

Lasten sarjojen radat tukeutuvat maastossa pääosin polkuverkostoon.

Rasti- ja tukireitin erityisohjeet

Rastireitin ja tukireitin kartan koko on A4. Rastireitin viitoituksena on yhtenäinen valkoinen muovinauha. Rastireitillä on 5 rastia, jotka on merkitty koodein RR1, RR2, RR3, RR4 ja RR5. Viimeinen rasti on sama kuin muilla radoilla. Viimeisellä rastilla on koodi RR5 sekä muiden ratojen viimeinen rasti koodilla 170. Myös tämä leimasin antaa hyväksytyn tuloksen. Kilpailijaa ei hylätä puuttuvan tai väärän leimauksen vuoksi, vaan hän saa 10 minuutin lisäajan jokaisesta virheellisestä tai puuttuvasta leimauksesta. Tukireitillä on 5 rastia. Rastimääritteet ovat kartassa.

Lastensarjojen lähdöt

Lastensarjojen lähdöt tapahtuvat SSL:n lähtökaavion mukaisesti:

H/D10 RR JA H/D12 TR

5 minuuttia ennen lähtöä RR- ja TR -sarjojen mallikartat ratoineen ovat kilpailijoidennähtävänä. 2 minuuttia ennen lähtöä RR- sarjojen suunnistajat saavat kartan ja heitä opastetaan. TR-suunnistaja tutustuu mallikarttaan, jossa on rata. 1 minuuttia ennen lähtöä RR sarjojen suunnistajat tutustuvat saamaansa karttaan ja rataan. TR-suunnistaja ottaa kartan ja tutustuu rataan.

H/D12 ja H/D14

5 minuuttia ennen lähtöä H/D12- ja H/D14-sarjojen mallikartat ovat kilpailijoiden nähtävänä (kartassa K-piste). 2 minuuttia ennen lähtöä H/D12- ja H/D14-sarjojen kilpailijat tutustuvat mallikarttaan, jossa K-piste. 1 minuuttia ennen lähtöä H/D12- ja H/D14-sarjojen suunnistajat ottavat kartan ja tutustuvat rataan.

Kuntosuunnistuksen ohjeet:

Kuntosuunnistuksen kartat maksavat 10€ aikuisilta ja 5€ alle 18 -vuotiailta. Emit kortin vuokra on 5€. Maksut käteisellä. Kuntosuunnistuksen kartat myydään kilpailukeskuksen infossa, joka toimii samalla kuntosuunnistuksen keskuspaikkana. Kaikkien kuntosuunnistajien tulee ehdottomasti ilmoittautua infossa suorituksen jälkeen.

Ohjeet kuntosuunnistus A-, B- ja C-rata
Kuntosuunnistuksen lähtö ja maali ovat eri paikassa kuin kansallisten kilpailujen lähtö ja maali. Lähtö sijaitsee kilpailukeskuksen läheisyydessä ja maali kuntosuunnistuksen info-rakennuksen takana ojan kulmassa, josta kuntosuunnistajat siirtyvät infoon lukemaan leimauskortin ja voivat halutessaan tulostaa rastiväliajat. Kuntosuunnistajat eivät saa tulla maaliin kansallisten kilpailujen maalin kautta. Kuntosuunnistuksen A-, B- ja C-rata ovat tarjolla klo 11-16, maalissa tulee olla klo 16 mennessä.

Ohjeet kuntosuunnistus rastireitti ja tukireitti
Lasten radoille pääsee klo 12.30 alkaen. Kuntosuunnistuksen lasten ratojen lähtö on samassa paikassa kuin kansallisten kilpailujen lähtö ja maali viimeisellä rastilla (RR5 tai koodi 170) eikä tästä saa jatkaa kansallisten kilpailujen maaliin vaan rauhallisesti kuntosuunnistuksen infoon lukemaan Emit-kortti ja halutessaan tulostamaan väliajat.

Kuntosuunnistukseen osallistujan ei tule näyttää karttaa kilpailuun osallistuville kilpailuelämyksen säilyttämiseksi ja suunnistuksen eettisten sääntöjen turvaamiseksi.

Tervetuloa suunnistamaan Kiuruvedelle ja tsemppiä kisaan!

PDF-tiedostokilpailuohjeet_pdf.pdf (525 kB)
Kilpailuohjeet ja kuntosuunnistuksen ohjeet pdf-tiedosto